nedjelja, 11. lipnja 2017.

ZA OVU TORTU JE MOJA KUMA LJUBOMORNO ČUVALA RECEPT SVE DOK JOJ GA NISAM JEDNOG DANA “UKRALA” I EVO SAD GA DELIM SA VAMA.. IZVINI KUMO ALI TORTA JE PREDOBRA, MORALA SAM :)






SASTOJCI:
Kore:
9 belanaca
250gr šećera
300 gr pečenog, neslanog kikirikija
4 kašike brašna
4 kašike kakao

prašak za pecivo
Fil:
600 ml mleka
9 žumanaca
8 kašika brašna
200 gr šećera
250gr margarina
Još:
250 gr šlaga u prahu
250 ml kisele vode
čokolade ili kikiriki za ukrašavanje

Priprema

1.

Kore: Umutiti dobro belanca u čvrst sneg, dodati šećer dok se ne rastopi. Na kraju umešati brašno, kakao,mleveni kikiriki i prašak za pecivo.



Sve dobro promešati, sipati u podmazan pleh i peći oko 20 minuta na 170C. Koristila sam četvrtasti kalup 41x41cm. Ispečenu koru podeliti na tri jednaka dela.
2.

Fil: Umutiti žumanca, brašno i šećer, pa zakuvati u mleko. Kad se ohladi, dodati ulupan margarin.
3.
Umutiti šlag sa gaziranom vodom.

Ređati: kora-fil-kora-fil-kora-fil-šlag

Sa strane sam stavila malo mlevenog kikirikija i posula tortu od gore čokoladom.

coolinarika.com




0 komentari