petak, 21. srpnja 2017.
NEVJEROVATAN UKUSAN I NJEŽAN KOLAČ SA MALINAMA
Sastojci za koru:
4 bjelanjka
4 kašike šećera
1 kašikica kakaa
1 kašikica praška za pecivo
3 kašike brasna
2 kašike mljevenih badema
Sastojci za žuti fil:
500 ml mlijeka
8 kašika šećera
2 pudinga vanilija burbon
4 žumanceta
200 ml mljeka
200 gr margarina
100 gr čokolade
150 gr plazma keksa
Sastojci za voćni fil:
300 gr malina
300 gr kupina
šecer količina po želji
150 ml vode
1 puding od maline
1 puding od vanilije
Potrebno još:
150 gr čokolade za kuhanje
50 gr margarina
3 kašike mlijeka
Priprema:
4 bjelanjka umutiti sa 4 kašike šećera.
Kad je umućeno dodati kašikicu kakaa, kašikicu praška za pecivo, 3 kašike brašna i 2 kašike mljevenih badema. Koru ispeći na 180 C u plehu u koji smo stavili pekarski papir ili malo pouljili i posuti brašnom.
Priprema žutog fila:
500 ml mlijeka staviti da ključa sa 8 kašika šećera. Umutit 2 pudinga vanilin burbon, 4 žumanceta sa 200 mil mlijeka.
Kad mlijeko ključa polako dodati puding. Smjesu ostaviti da se ohladi.
Kad je smjesa ohlađena dodati 200 gr margarina i sve to umiksati. U tu smjesu isjeckati 100 gr čokolade i 150 gr plazma keksa isjeći ili izdrobiti (ne mljeti).
Priprema voćnog fila:
Uzeti i staviti da kuha 300 gr malina i 300 gr kupina, pa im dodati šećer po želji i 150 ml vode.
Kad voće prokuha, dodati puding od maline, i puding od vanilije predhodno umućene sa vodom.
Kad se smjesa zgusne skinuti je sa peći. Koru staviti i premazati je sa nutelom ili eurokremom.
Staviti na nju žuti fil, pa voćni fil.
Potom otopiti 150 gr čokolade za kuhanje, 50 gr margarina, 3 kašike mlijeka i preliti preko voća. Dekorisati kolač po želji.
0 komentari